Campings in Noord-Holland | ANWB Camping (2024)

Vooral watersporters komen aan hun trekken op een camping in Noord-Holland. Ten noorden van Amsterdam liggen de prachtige maritieme landschappen van het Markermeer en IJsselmeer verspreid. Beide wateren lenen zich uitstekend voor zeilen en surfen. Aan de open Noordzeekust, bijvoorbeeld op het West-Friese eiland Texel, zijn zwemplezier en vliegeruitstapjes erg leuk.

Camping Noord-Holland

Als je op een camping in Noord-Holland verblijft, voel je meestal wel de verkoelende zeewind op je gezicht. De zee is namelijk nooit ver weg. Dat betekent zonnebaden en zwemmen, maar ook natuurgebieden verkennen, vis eten en vogels bekijken. Verder bevat deze provincie enkele van de mooiste plaatsen van Nederland.

Water

In Noord-Holland speelt het water een belangrijke rol. Het heeft een lange kustlijn, waardoor de zee nooit ver weg is. Veel van de campings in Noord-Holland, in plaatsen als Bloemendaal of Callantsoog, liggen vlakbij de zee. Dat betekent dat je er kan zwemmen en zonnebaden. Ook voor actievere vakantiegangers is er genoeg te doen. Die gaan bijvoorbeeld surfen of kiten.

Dichtbij de zee kamperen heeft nog meer voordelen. Zo kan je op veel plekken in Noord-Holland heerlijk vis eten. Strandtenten, zoals die in Zandvoort, hebben een unieke, ontspannen sfeer. Daarmee zijn het heerlijke plekken om een drankje te drinken of iets te eten. Vanaf de camping in Noord-Holland ben je er zo.

Naast de zee, is er natuurlijk ook nog ander water in deze provincie. De vele rivieren en kanalen bieden weer ander soort waterpret. Vanaf een camping in Noord-Holland aan de waterkant pak je zo een bootje en verken je de vele waterwegen. Daarmee kom je in historische steden en indrukwekkende natuurgebieden.

Natuur

Ook in de natuurgebieden van Noord-Holland speelt de zee een rol. Je vindt er namelijk veel bijzondere duingebieden. Bezoek bijvoorbeeld de Schoorlse Duinen. Dit duingebied is enorm hoog en breed. Bovendien vind je er unieke duinheide. Een ander voorbeeld van fraai Noord-Hollands landschap is Texel. Dit eiland kent bijzondere, half ondergelopen kwelders. In de duingebieden nestelen bijzondere vogels. Laat je verrekijker dus zeker niet op de camping in Noord-Holland liggen.

Vanaf je camping in Noord-Holland zijn er ook andere natuurgebieden te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar het bosrijke Gooi, of verken een van de vele andere bossen in deze provincie. Hier kan je heerlijk wandelen, fietsen en van de stilte genieten.

Plaatsen en steden

Noord-Holland kent natuurlijk te veel interessante, mooie, historische en bruisende plaatsen en steden om op te noemen. Toch willen we er een paar uitlichten.

  • Amsterdam: de beroemde hoofdstad van Nederland behoeft eigenlijk geen introductie. De kanalen, omzoomd door herenhuizen, de vermaarde musea, de levendigheid en de het gezellige centrum zijn beroemd en geliefd over de hele wereld. Overdag vermaak je je in de stad of in de omgeving, en daarna zoek je op je camping weer lekker de rust op.
  • Haarlem: veel mensen denken ten onrechte dat Amsterdam ook de hoofdstad van Noord-Holland is. Dat is echter Haarlem. Deze stad is wat kleiner, waardoor je makkelijk te voet een rondje langs de vele unieke winkels kan maken. Er zijn enorm veel terrassen, cafés en restaurants om van te genieten.
  • Alkmaar: de kaashoofdstad van Nederland heeft nog meer te bieden dan deze gele delicatesse. Het kent ook een gezellig historisch centrum en bijzondere, rustige straatjes langs kanalen.
  • Callantsoog: op de camping in Callantsoog ben je altijd dichtbij de zee. Het dorp wordt namelijk maar door één duinenrij van de zee gescheiden. Er is echter geen gebrek aan natuur: het prachtige Zwanenwater is vlakbij.

Routebeschrijving

De weg naar de campings in Noord-Holland loopt meestal via Amsterdam. De grote stad is gemakkelijk te bereiken via de Duitse A3 vanuit het Ruhrgebied en het Rijnland. Onderweg passeert u rustige stadjes als Arnhem en Utrecht. Vanuit Amsterdam zijn er talloze weg- en verkeersroutes naar de kust. In het westen zijn Haarlem en de naburige havensteden in korte tijd te bereiken. Het schiereiland dat zich naar het noorden uitstrekt is interessant met vakantieoorden als Callantsoog en Julianadorp. Het is ongeveer 90 km van Amsterdam naar het noordelijkste punt van Noord-Holland. Als u vanuit Noord-Duitsland reist, kunt u via Groningen en Leeuwarden naar Makkum gaan. Daar vindt u uiteindelijk de dam richting Noord-Holland. U kunt dan vanuit Den Helder met de veerboot naar Texel.

Bestemmingen in Noord-Holland

Levendige metropolen als Amsterdam en idyllische stadjes als Alkmaar behoren samen met de prachtige Noordzeestranden tot de mooiste bestemmingen in Noord-Holland voor een kampeervakantie. Populaire strandbestemmingen zijn het eiland Texel en de badplaats Julianadorp aan Zee.

Texel

Het Noordzee-eiland Texel is een waar paradijs voor watersporters en rustzoekers. Bij de stranden vindt de reiziger tal van stranden waar hij zich kan ontspannen. Het verfrissende Noordzeewater staat in de zomer garant voor puur zwemplezier en excursies te voet door de duinen bieden spanning. Op de fiets kunt u traditionele golfhuizen en het beroemde Ecomare-milieumuseum bezoeken.

Julianadorp aan Zee

Julianadorp is een van de populairste badplaatsen van Noord-Holland. De mondaine flair en de brede promenades langs de kustlijn maken deze bestemming zo aantrekkelijk. De promenades zijn bezaaid met restaurants, watersportscholen en sportverhuurwinkels.

Amsterdam

In de metropool Amsterdam lokken de vele musea de bezoekers. Cultuurliefhebbers komen hier de werken van onder andere Rembrandt en van Gogh tegen. s Avonds openen de vele typisch Nederlandse kroegen, cafés en disco's hun deuren. Amsterdam is ook een goed uitgangspunt voor een zeiltocht op het Markermeer. Campings zijn vooral langs de kust te vinden, bijvoorbeeld aan de noordkant van het IJ.

Zandvoort

De Nederlandse kustplaats Zandvoort is een heerlijke bestemming en een oase van rust wanneer kampeerders een perfect plekje aan het strand vinden. Het weergaloos mooie duinlandschap en het Zuid-Kennemerland lenen zich uitstekend voor wandelingen. Het racecircuit van Zandvoort is een mekka voor autoliefhebbers.

Top 5 bezienswaardigheden

  • Rijksmuseum Amsterdam: In het Rijksmuseum kunt u de belangrijkste werken uit de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst bewonderen.
  • Kaasmarkt Alkmaar: Elke vrijdag in de zomer vindt de kaasmarkt plaats in klederdracht.
  • Ecomare: In het natuur- en ecologiemuseum op Texel kunt u zeehonden en andere zeedieren bekijken in het aquarium.
  • Oude binnenstad Haarlem: In de oude binnenstad van Haarlem zijn de bakstenen gebouwen aan de Grote Markt, vooral de kerk en het stadhuis, bezienswaardig.
  • Nationaal Park Zuid-Kennemerland: Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland wordt gekenmerkt door uitgestrekte duin- en heidelandschappen, die uitnodigen tot excursies te voet, per fiets of te paard.

Top 2 insider tips van Pincamp

  • Keukenhof: De Keukenhof bij Amsterdam is een van de grootste bloemenparken ter wereld. Vooral in april en mei kunt u hier de schier eindeloze tulpenvelden in de meest uiteenlopende kleuren bewonderen. Als souvenir kunnen vakantiegangers in de museumwinkel bollen kopen voor hun eigen tuin.
  • Marche: Het schiereiland Waterland in het Markermeer biedt pure ontspanning en afzondering. Wandelaars kunnen een kijkje nemen bij de pittoreske vuurtoren. In de haven kunt u vers gevangen vis kopen en rondvaarten boeken. Opvallend zijn de traditionele houten huizen en de kleurrijke klederdracht van de plaatselijke bevolking.

Activiteiten en uitstapjes

Wie naar Noord-Holland reist om te kamperen, kan zijn hart ophalen aan buitenactiviteiten als zeilen, surfen, fietsen en wandelen.

Wandelen op Texel

Het Noordzee-eiland is een van de mooiste wandelgebieden van Noord-Holland. Vooral het Nationaal Park Duinen biedt het perfecte terrein om de natuur te voet te verkennen. Bij eb is het zelfs mogelijk om de zeebodem te verkennen. Het is raadzaam om een lokale gids mee te nemen.

Fietsen over de dijken

Noord-Holland is een echt mekka voor fietsers. Vlakke landschappen en veel rugwind vanaf de kust maken de regio zo interessant. Onderweg door het groene polderlandschap fiets je langs dijken en kanalen, zie je molens en golfhuisjes, grazende koeien en natuurlijk de zee.

Varen in het IJsselmeer

De twee binnenwateren van het Markermeer en IJsselmeer zijn ideaal om te zeilen tijdens uw kampeervakantie. Hier zijn de wind en de weersomstandigheden aangenaam stabiel voor beginners om de basisstappen van de sport te leren. Naast Amsterdam zijn Monnickendam, Hoorn en Enkhuizen aanbevolen havens voor alle zeilliefhebbers. Hier worden onder andere cursussen en huuraanbiedingen aangeboden.

Evenemententips van Pincamp

Vooral in de zomer staan vakantiegangers in Noord-Holland spannende festivals te wachten.

April

  • Koningsdag: Eind april is heel Nederland in het oranje gehuld. Grote optochten met muziek, dans en lekker eten vieren de koninklijke familie.

Mei

  • Bevrijdingsfestival: Het einde van de Duitse bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt op 5 mei gevierd met opzwepende concerten in veel gemeenten in Noord-Holland.

Juni

  • Holland Festival: In juni vinden in Amsterdam diverse muziek-, theater- en podiumevenementen plaats in het kader van het Holland Festival.
  • Ronde van Texel: De regatta is het grootste zeilevenement ter wereld, waarbij catamarans één keer rond het Noordzee-eiland varen. De wedstrijd gaat gepaard met muziek, entertainment en een food court.

Augustus

  • Amsterdam Pride: Een van de grootste LGBTQ-parades ter wereld vindt plaats in Amsterdam. De deelnemers paraderen niet alleen door de straten van de metropool, maar maken ook een kleurrijke rondvaart door de grachten op boten.

September

  • Müller-orgel: In Haarlem staat het Müller-orgel uit 1738, een van de oudste kerkelijke instrumenten van Noord-Holland. In september wordt het bespeeld voor publiek.

Gastronomie

Vanwege de nabijheid van de zee is de viskeuken natuurlijk een belangrijk onderdeel van de Nederlandse keuken. Op de strandpromenades verkopen talloze kraampjes haring met uien - de snack is bijzonder populair in Noord-Holland, samen met Noordzeekrabben. In het seizoen kunnen fijnproevers in de plaatselijke restaurants ook mosselen in witte wijn bestellen. De Nederlandse snackcultuur is stevig en substantieel. Gefrituurde frikandel gehaktbroodjes, patat en gevulde kroketten zijn echte klassiekers. In Alkmaar is een bezoek aan de traditionele kaasmarkt in de zomer de moeite waard. Liefhebbers van zoete gerechten moeten zeker de Nederlandse pannenkoeken proberen, die meestal worden geserveerd met bietensiroop.

Beste tijd om te reizen

De zomermaanden zijn ideaal om te zwemmen, te kamperen en te sporten. Van ongeveer eind mei tot begin september geniet Noord-Holland van een aangenaam mild zeeklimaat. Op veel plaatsen worden concerten en openluchtevenementen georganiseerd.

Als u in juli en augustus komt, kunt u overdag temperaturen verwachten van rond de 22°C. In juni liggen de waarden daar net onder. In juni liggen de waarden daar net onder. In het water is de gemiddelde temperatuur dan ongeveer 18°C. Zelfs in september is het nog mogelijk om te ontspannen op het strand met buitentemperaturen van rond de 19°C. Ook voor watersporters zijn de lente- en herfstdagen interessant. Goede windomstandigheden voor zeilers en surfers wachten vakantiegangers bijvoorbeeld in april, mei, september en oktober.

Campings in Noord-Holland | ANWB Camping (2024)
Top Articles
As Pelosi attacks Keating's Taiwan comments, she says she would have hit Trump at US Capitol on January 6
Nespresso-Maschine entkalken - so geht's
Play FETCH GAMES for Free!
Jackerman Mothers Warmth Part 3
Craigslist Niles Ohio
Math Playground Protractor
Craigslist Mexico Cancun
Mylaheychart Login
Nordstrom Rack Glendale Photos
Ashlyn Peaks Bio
How Far Is Chattanooga From Here
Pike County Buy Sale And Trade
Mycarolinas Login
Koop hier ‘verloren pakketten’, een nieuwe Italiaanse zaak en dit wil je ook even weten - indebuurt Utrecht
6001 Canadian Ct Orlando Fl
Craigslist Apartments In Philly
Dexter Gomovies
Curtains - Cheap Ready Made Curtains - Deconovo UK
Bnsf.com/Workforce Hub
Highland Park, Los Angeles, Neighborhood Guide
Napa Autocare Locator
Soccer Zone Discount Code
Tamilyogi Proxy
Erica Banks Net Worth | Boyfriend
Closest Bj Near Me
Joan M. Wallace - Baker Swan Funeral Home
Jeffers Funeral Home Obituaries Greeneville Tennessee
Craigslist Maryland Trucks - By Owner
Surplus property Definition: 397 Samples | Law Insider
Marilyn Seipt Obituary
Co10 Unr
Noaa Marine Forecast Florida By Zone
La Qua Brothers Funeral Home
Devotion Showtimes Near Mjr Universal Grand Cinema 16
Giantess Feet Deviantart
Bismarck Mandan Mugshots
Is Arnold Swansinger Married
Casamba Mobile Login
Bob And Jeff's Monticello Fl
Giovanna Ewbank Nua
Ehome America Coupon Code
Pike County Buy Sale And Trade
Oklahoma City Farm & Garden Craigslist
Best Haircut Shop Near Me
Alba Baptista Bikini, Ethnicity, Marriage, Wedding, Father, Shower, Nazi
Spurs Basketball Reference
Dobratz Hantge Funeral Chapel Obituaries
Slug Menace Rs3
Call2Recycle Sites At The Home Depot
De Donde Es El Area +63
Public Broadcasting Service Clg Wiki
Les BABAS EXOTIQUES façon Amaury Guichon
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 5942

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.