Knooppuntenroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (2024)

Knooppuntenroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (2)

Knooppuntenroutes in Noord-Holland

Molens, natuurparken, de Wadden, vissersplaatsen, polders, duinen, steden en kustplaatsen. Een knooppuntenroute in Noord-Holland is een kwestie van kiezen tussen heel veel mooie mogelijkheden. Ontdek de provincie Noord-Holland en ervaar de mix tussen natuur, cultuur en historie. Noord-Holland bestaat voor een groot deel uit een kopvormig schiereiland tussen de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer. U vindt in het zuidelijke deel van de provincie de stedelijke gebieden van Amsterdam, Haarlem, ’t Gooi en Schiphol. En in het noordelijke deel de Zaanstreek, Beemster, Waterland en Texel. Er zijn genoeg knooppuntenroutes in Noord-Holland om met alles kennis te maken!

Fietsroutes in Nederland

Aangeboden door: 37 km | 4:05
's-Gravelandse buitenplaatsen 's-Graveland, Laren, Hilversum Genieten van statige landgoederen en buitenhuizen? In 's Graveland geniet je van de sporen die de rijke kooplieden van vroeger hebben achtergelaten.

Naar fietsroute

47 km | 2:48
(H)eerlijke fietsroute bij Gulpen Gulpen, Valkenburg, Heerlen Het voltooien van deze route door het Limburgse heuvellandschap smaakt naar meer en gelukkig is er ook meer...

Naar fietsroute

35 km | 2:00
(H)eerlijke fietsroute rond Hellevoetsluis Hellevoetsluis, Oudenhoorn, Zuidland Een duurzame fietsroute langs boerderijwinkels, kringloopwinkels en molens op Voorne-Putten, om (h)eerlijk van te genieten!

Naar fietsroute

43 km | 3:19
9 Kastelenroute Vorden Vorden, Wichmond, Wildenborch Liefhebber van oude kastelen? Deze fietsroute brengt je maar liefst langs negen kastelen.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 66 km | 4:05
Ackerdijkse Plassen en Broekpolder Rotterdam, Vlaardingen Zo dicht bij Rotterdam en toch zoveel mooie natuur? Ontdek het met deze fietsroute langs de Ackerdijkse Plassen. Geniet van de stad, mooie natuur en de vele watertjes in Zuid-Holland.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 52 km | 3:08
Afwisselende fietsroute rond Heerde Heerde, Epe, Wapenveld Benieuwd naar wat je allemaal tegenkomt tijdens deze fietsroute? Verschillende typen landschap en leuke afstapmomenten passeren de revue rondom Heerde.

Naar fietsroute

56 km | 4:02
Airborne fietsroute Oosterbeek, Ede, Heelsum In deze omgeving vind je ontzettend veel herinneringen aan de Airborne gebeurtenissen. Fiets mee en duik de geschiedenis in.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 26 km | 1:32
Ambachtelijke Boerenkaas fietsroute Woerden, Oudewater, Driebruggen Een fietsroute waarin je kennismaakt met oude ambachten in 't Groene Hart. Een touwslagerij, een handelsmarkt zoals vroeger en traditionele kaasmakerijen.

Naar fietsroute

49 km | 3:01
Archeologische fietsroute bij Heerlen Heerlen, Landgraaf, Kerkrade Limburg is de rijkste archeologische provincie van Nederland. Met deze fietsroute van Heerlen naar Kerkrade beleef je de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Naar fietsroute

38 km | 2:22
Beestachtig leuke fietsroute Nunspeet, 't Harde, Vierhouten Tijdens deze fietsroute over de Veluwe kom je langs verschillende leuke afstapmomenten gerelateerd aan dieren of met dieren in de naam.

Naar fietsroute

47 km | 2:43
Beleef de Gouden Eeuw in Enkhuizen Enkhuizen, Westwoud, Hoogkarspel Een fietsroute met een gouden randje door het rijke Enckhuysen van de Gouden Eeuw.

Naar fietsroute

68 km | 3:54
Beleef de Gouden Eeuw in Hoorn Hoorn, Schellinkhout, Zwaag Denk je aan Hoorn, dan denk je aan de Gouden Eeuw. De rijke historie uit deze omgeving is nog steeds op vele plekken voelbaar.

Naar fietsroute

49 km | 2:49
Beleef de Gouden Eeuw in Medemblik Medemblik, Wervershoof, Opmeer Musea, kerken, monumenten en kastelen: in Medemblik vind je ontzettend veel bezienswaardigheden die uit de Gouden Eeuw komen. Voel, beleef en ontdek deze geschiedenis.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 51 km | 3:07
Beleefroute | Boerenlandschappen Ruinerwold, Zuidwolde, De Wijk Fiets met Dieuwertje Blok door het authentieke boerenlandschap. Ontdek hoe mensen vroeger woonden en werkten, met stops vol interessante verhalen.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 81 km | 5:03
Beleefroute | Landgoederen en havezaten Havelte, Dwingeloo, Ruinen Ontdek het adellijke verdelen van Zuidwest Drenthe met Dieuwertje Blok. Fiets langs historische landgoederen en havezaten en geniet van gezellige terrassen.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 63 km | 4:56
Beleefroute | Nationale Parken Doldersum, Dwingeloo, Diever Ga op pad door het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold met Dieuwertje Blok. Geniet van het grootste natte heidegebied en de wilde natuur.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 41 km | 2:27
Beleefroute | Onderwijs in de Koloniën van Weldadigheid Frederiksoord, Zorgvlied, Noordwolde Dieuwertje Blok neemt je mee langs de voormalige Koloniën van Weldadigheid, nu UNESCO Werelderfgoed. Je ontdekt de invloed ervan op het onderwijs.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 59 km | 4:24
Beleefroute | Sporen uit de Tweede Wereldoorlog Diever, Vledder, Havelterberg Ontdek de Tweede Wereldoorlog in Zuidwest Drenthe per fiets. Dieuwertje Blok vertelt op zes locaties over het vliegveld, werkkampen en het verzet.

Naar fietsroute

Aangeboden door: 67 km | 3:54
Beleefroute | Veendorpen Hoogeveen, Hollandscheveld, Nieuwlande Waarom is het landschap zoals het is? Hoor de verhalen van het landschap onderweg. Dieuwertje Blok vertelt je over de veendorpen op deze route.

Naar fietsroute

94 km | 5:42
Beregoede fietsroute in Zuid-Holland Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Alblasserdam Vanuit hartje Rotterdam fiets je naar twee Werelderfgoederen en ontdek je een prachtig stukje Zuid-Hollland. Een echte belevenis met prachtige afstapmomenten!

Naar fietsroute

Meer routes

De routes worden geladen..

Er zijn geen routes gevonden.

Amsterdam op de fiets

Er is bijna geen stad ter wereld waar zoveel gefietst wordt als in Amsterdam, bijna 40% van de verplaatsingen in Amsterdam gaan op de fiets! Voor een Amsterdammer is het stalen ros namelijk de meest logische manier om zich te verplaatsen, want de 17e- eeuwse binnenstad is door de smalle straten gewoon simpelweg niet goed toegankelijk voor auto’s. Maar laat u dat niet weerouden van een dagje Amsterdam, de hoofdstad van ons land. Plan gewoon eens een leuke knooppuntenroute door de stad langs de grachten, het Anne Frank Huis, het Johnny Jordaanplein of waar dan ook. Fiets elektrisch of op eigen kracht en beleef de stad weer heel anders. U voelt zich ineens een beetje Amsterdammer...

Fietsen naar Volendam en Enkhuizen

Bekende steden als Hoorn, Enkhuizen, Volendam en het eiland Marken liggen aan de oostkust van Noord-Holland. Volendam trekt jaarlijks bijna 2 miljoen bezoekers. De haven, palingrokerij, bekende zangers en klederdracht trekken nogal wat mensen, maar op de fiets is het gebied ook prachtig te beleven door fietsroutes langs het IJsselmeer, de graslanden van Waterland en de moerasgebieden. Fietsroutes leiden u door kleurrijke velden als de bloembollen in bloei staan. Vroeger was Enkhuizen het centrum van de haringvisserij, en daarom wordt Enkhuizen ook wel de Haringstad genoemd. De stad ligt aan het IJsselmeer, fietsend bij het water kunt u mooie uitzichten verwachten. Of breng er een bezoek aan het Zuiderzeemuseum. Vindt u het leuk om verder te fietsen naar Flevoland? De Houtribdijk is de verbinding naar Lelystad, waar u overheen kunt fietsen met uitzicht over het water. Maar misschien vindt u fietsen naar Volendam en Enkhuizen voor een dagje fietsen wel genoeg...

Nationale Parken op de fiets

Nederland heeft in totaal 20 Nationale Parken, waarvan er twee in Noord-Holland liggen. Nationaal Park Zuid-Kennemerland is een uitgestrekt bos- en duingebied tussen IJmuiden, Haarlem en Zandvoort. Er lopen kuddes wilde paarden en bizons rond, naast vogels, vlinders, herten en konijnen. Er zijn mogelijkheden voor korte of lange fietsroutes in dit deel van Noord-Holland. Het tweede gebied is Nationaal Park Duinen van Texel. Dat gebied is groot want het omvat vrijwel het hele Texelse duingebied, inclusief zandplaat De Hors, de Texelse bossen en De Slufter. Er loopt een prachtige fietsroute door dit afwisselende landschap met heidevelden, duinvalleien, duinen, dichte bossen en strand. Nationale Parken op de fiets, dat is altijd goed!

Knooppuntenroute op Texel

Het Waddeneiland Texel behoort tot de provincie Noord-Holland. Dat u er heerlijk kunt fietsen op Texel blijkt al uit de aanwezigheid van het eerder omschreven Nationaal Park. Neem vanuit Den Helder de veerboot en in slechts 20 minuten tijd bent u op het eiland. Fiets vanaf de boot via de dijk, met uitzicht over de Waddenzee, richting de vuurtoren in De co*cksdorp. Vergeet dan niet een stop te maken in de haven van Oudeschild en het schilderachtige dorpje Oosterend. Ach, het zijn maar twee mogelijkheden om te ontdekken met onze fietsroute op Texel, want Den Burg, Den Hoorn en de andere plaatsjes zijn het ook absoluut waard om mee te pakken in uw fietsroute.

Haarlem en Zandvoort per fiets

De bekende badplaatsen Zandvoort, IJmuiden, Egmond aan Zee en Bergen liggen aan de westkust van Noord-Holland. Nationale Park Zuid-Kennemerland ligt rond deze plaatsen en zijn daardoor een ideale plek om mooie fietsroutes te rijden. Haarlem is niet de grootste stad van Noord-Holland, maar wel de hoofdstad van de provincie. Erg leuk om hier te fietsen! Zo is er een knooppuntenroute dat u een rondje om Haarlem laat fietsen. De route gaat langs molens, boerderijen, de ruïne van Brederode, een stukje Kennemerduinen, Bloemendaal Overveen, Bennebroek, Heemstede, langs Schalkwijk en Vijfhuizen. U ontdekt dus veel meer dan Haarlem en Zandvoort op de fiets.

Fietsen rond Alkmaar

Fietsen rond Alkmaar betekent fietsen door de duinen, langs het strand, de polders en de bollenvelden van Noord-Holland. En als u er dan toch gaat fietsen, bezoek dan gelijk de bekende Alkmaarse Kaasmarkt. Vele toeristen bezoeken Nederland speciaal voor deze oeroude tradities, dus waarom zou u er niet gewoon ook eens een kijkje nemen? De Kaasmarkt is er elke vrijdagmorgen van begin april tot begin september. Van 10:00 tot 12:30 gaan de kaasdragers op het Waagplein aan de slag. Het is een wereldberoemd en bontgekleurd spektakel.

De drie mooiste knooppuntenroutes van Noord-Holland

In onze rubriek 'Fietsroutes in de provincie' hebben wij voor u onder andere de drie mooiste knooppuntenroutes in de provincie Noord-Holland samengesteld. Wilt u weten welke routes dat zijn? Kijk dan snel naar de drie mooiste knooppuntenroutes van Noord-Holland!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Knooppuntenroutes Noord-Holland | Fietsnetwerk.nl (2024)

FAQs

Why do people confuse Holland and the Netherlands? ›

What is the difference between Holland and the Netherlands? Many people seem to think that the two names are interchangeable. But North Holland and South Holland are actually just two of the 12 provinces of the Netherlands, which is officially called the Kingdom of the Netherlands.

Is Noord Holland the same as North Holland? ›

One of these provinces was the province of Holland (now divided into Noord [North] Holland and Zuid [South] Holland), which originated in the 12th century as a fief of the Holy Roman Empire. Even after the provinces of the Netherlands united, Holland was still the dominant region.

Why is it not called Holland anymore? ›

Since most of the country's 20 million tourists stop only in Amsterdam, the Netherlands dropped the nickname officially to not only encourage travelers to explore outside of the Holland region but also make its national branding more consistent for people from around the globe.

Is it better to say Holland or the Netherlands? ›

History is all very well, we hear you say, but how should I use these two names correctly today? Well, even though the Netherlands is officially the correct title for this nation, there are still some international situations when the Dutch not only accept the name Holland, but even use it themselves.

What do the Dutch call themselves? ›

In the Dutch language, the Dutch refer to themselves as Nederlanders.

Is North Holland a good place to live? ›

The northern Netherlands provinces offer high living standards, including low crime, low pollution levels, and lower prices. The cost of living in Groningen is around 25% cheaper than in Amsterdam.

What are people from North Holland called? ›

The people of Holland are referred to as "Hollanders" in both Dutch and English, though in English this is now unusual. Today this refers specifically to people from the current provinces of North Holland and South Holland.

Is it the Netherlands or the Holland people? ›

Are Dutch people from Holland or the Netherlands? Because Holland isn't the name of the country, Dutch people are from the Netherlands. However, it's possible that you meet a Dutchie who is from Holland, but in this case, it would just mean that they're from either the province of North or South Holland.

What do Dutch people call themselves? ›

In the Dutch language, the Dutch refer to themselves as Nederlanders.

Is Amsterdam in Holland or the Netherlands? ›

Amsterdam is located in the Western Netherlands, in the province of North Holland, the capital of which is not Amsterdam, but rather Haarlem. The river Amstel ends in the city centre and connects to a large number of canals that eventually terminate in the IJ.

Are the Dutch people of Holland Netherland True or false? ›

Final answer: The people of the Netherlands are correctly known as the Dutch, and they have a significant history in global exploration, trade, and cultural contributions. The term 'Holland' commonly but inaccurately refers to the entire nation, although it only constitutes two provinces.

Top Articles
St. Clair County Sheriff's Office - Jail
St. Clair County Jail Roster Lookup, MO, Inmate Search
Fighter Torso Ornament Kit
Whas Golf Card
This website is unavailable in your location. – WSB-TV Channel 2 - Atlanta
Is Paige Vanzant Related To Ronnie Van Zant
123Movies Encanto
Athletic Squad With Poles Crossword
Wal-Mart 140 Supercenter Products
Remnant Graveyard Elf
Clairememory Scam
Find The Eagle Hunter High To The East
Inevitable Claymore Wow
Elbasha Ganash Corporation · 2521 31st Ave, Apt B21, Astoria, NY 11106
Payment and Ticket Options | Greyhound
Download Center | Habasit
Powerball winning numbers for Saturday, Sept. 14. Check tickets for $152 million drawing
Inside the life of 17-year-old Charli D'Amelio, the most popular TikTok star in the world who now has her own TV show and clothing line
Chelactiv Max Cream
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Wausau Marketplace
Ge-Tracker Bond
Kirksey's Mortuary - Birmingham - Alabama - Funeral Homes | Tribute Archive
Sulfur - Element information, properties and uses
Ceramic tiles vs vitrified tiles: Which one should you choose? - Building And Interiors
Living Shard Calamity
Craigslist Apartments In Philly
Restaurants In Shelby Montana
Dhs Clio Rd Flint Mi Phone Number
Gopher Hockey Forum
Where to eat: the 50 best restaurants in Freiburg im Breisgau
Ff14 Laws Order
Chilangos Hillsborough Nj
Ukg Dimensions Urmc
Wlds Obits
Cpmc Mission Bernal Campus & Orthopedic Institute Photos
Directions To The Closest Auto Parts Store
Miami Vice turns 40: A look back at the iconic series
Craigslist Farm And Garden Reading Pa
Exploring the Digital Marketplace: A Guide to Craigslist Miami
Cabarrus County School Calendar 2024
My Eschedule Greatpeople Me
Tom Kha Gai Soup Near Me
Caphras Calculator
Theater X Orange Heights Florida
Headlining Hip Hopper Crossword Clue
552 Bus Schedule To Atlantic City
Rheumatoid Arthritis Statpearls
786 Area Code -Get a Local Phone Number For Miami, Florida
Www Ventusky
Sj Craigs
Denys Davydov - Wikitia
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 5946

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.